Öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde öğretmenleri için yeni yıl kartları tasarladılar. Yazdıkları notların altına ''NARDUGAN SÜRPRİZİ'' yazarak okulda bir merak uyandırdılar. Öğretmenler kartlarını aldıktan sonra Türkçe Bölümü tarafından aşağıdaki not öğretmenlerle paylaşıldı ve tüm öğretmenlerin yeni yılı kutlandı.

Türk mitolojisine göre gündüz, gece ile savaş halindeydi. Bu savaşta Güneş’in geceyi yendiği 21 Aralık’tan sonraki gün, yeni yılın ilk günü olarak kabul edilirdi ve bugünün adı Nardugan’dı. Yaz kış yeşil kaldığı için Türk mitolojisinde ölümsüzlük sembolü olarak kabul edilen akçam ağaçları Nardugan’da süslenirdi. Bu ağaçların etrafında geleneksel oyunlar oynanır, şarkılar söylenir ve eğlenceler düzenlenirdi. Yeni yılın neşe, sağlık, mutluluk ve huzur getireceğine inanılır; bunun için dualar edilir, şiirler okunurdu.