Sev Öğrencilerinin

Anadolu’da Zaman Yolculuğu

Sev Öğrencileri Anadolu

Tarihinin İzlerini Sürdü

İstanbul, İzmir ve Tarsus SEV Ortaokullarının öğrencileri Tarsus’ta zaman yolculuğuna çıktı. Anadolu’nun 8 bin yıllık kenti Tarsus’taki 127 yıllık tarihi kampüste buluşan öğrenciler, mitolojinin gizemli kahramanları Orion, Artemis ve Kibele ile Anadolu tarihinin izlerini sürdü

Eğitimde bir buçuk asırlık köklü bir geçmişe sahip olan Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı İstanbul, İzmir ve Tarsus SEV Ortaokullarının öğrencileri Tarsus’ta buluştu. Özel Tarsus SEV Ortaokulu’nun ev sahipliği yaptığı Türkçe-Sosyal-Sanat Festivali’nde öğrenciler Anadolu tarihinin izlerini sürdü.

SEV Vakfı’na bağlı üç okuldan toplam 85 öğrencinin katıldığı Türkçe-Sosyal-Sanat Festivali’nde, çıkış noktası ‘Anadolu’da Zaman’ teması oldu. Tarsus’un 8 bin yıllık antik bir kent oluşu ve okulun 127 yıllık tarihi kampüsü, festivale ayrı bir anlam kattı.

ANA TANRIÇA KİBELE’NİN İZİNDE…

Tarsus’ta buluşan tüm misafirleri, Anadolu kültürünü simgeleyen mini müze, resim ve karikatür sergileri karşıladı. Yine eski Anadolu kültürünün bir parçası olan mitolojik kahramanlar  Orion, Artemis ve Kibele tüm etkinliklerin öznesini oluşturdu. Bu üç isimden oluşan Türkçe, sosyal ve sanat atölyelerinde, ders içerikleri tema ile birleştirildi. Atölyelerde birbirinden farklı öğretim teknikleri kullanılarak hazırlanan etkinliklerde eğlenceli anlar yaşandı.

UNUTULMAYACAK DOSTLUKLAR

Atölye çalışmaları tamamlandıktan sonra Tarsus’ un önemli kültürel değerleri ziyaret edildi. Öğrenciler gezi sayesinde yaptıkları çalışmaların kültürel açısını canlı canlı gözlemlemiş oldular. Etkinlikler, öğrencilere akademik ve kültürel kazanımlar edinmelerinin yanı sıra; yeni dostluklar kurma, farklı yaşayışlara tanık olma ve grup etkinlikleri aracılığıyla iletişim becerilerini artırma imkanı da sağladı.