Okuldaki tüm öğretmenler, gün  boyunca isimlerinin Göktürkçe harflerle yazılı olduğu yaka kartlarını takarak öğrencilerde merak uyandırdılar. Gün içerisindeki tüm Türkçe dersleri Göktürk alfabesiyle isim yazmadan geleneksel bir dil oyunu olan isim-şehir oyununa kadar çeşitli etkinliklerle donatıldı. Öğrencilere Göktürkçe müzikler dinletildi. Türkçe ve görsel sanatlar bölümünün ortak çalışmasıyla Türk tarihinin ilk yazılı anıtları olan Bilge Kağan, Tonyukuk ve Kül Tigin anıtlarının birer kopyası yapılarak okul bahçesine yerleştirildi. Sosyal bilgiler bölümü de derslerinde izlettirdikleri tanıtıcı videolarla anıtlar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı’nın 741. yıl dönümünde Türkçenin ne kadar köklü ve özel bir dil olduğunu yaşayarak öğrendiler.