Okulumuzda hazırlıkları uzun zamandır süren "School Maker Faire"i başarıyla gerçekleştirdik. Dünyada sayılı kurumun sahip olduğu "School Maker Faire" ünvanı ile yapılan etkinlikte 70 atölye ve bahçe oyunlarıyla öğrencilerimiz velilerimiz ve tüm misafirlerimizle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik.

Maker Hareketi (Maker Movement),  Teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir bir akımdır. Yaratıcılığı ve üretkenliği amaçladığımız ve bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz “SEV School Maker Faire” 500’den fazla katılımcıyla 14 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi. Açılış oditoryumda Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in konuşmasıyla başladı. Sonrasında okul bahçesinde gerçekleşen atölyelerde modellerden, 3 boyutlu yazıcılara, uçak prototiplerinden, Arduino, Littlebits benzeri elektronik devreler ve bileşenlere, bilgisayar yazılımından, elektronik devre kullanmaya, lehim yapmaktan, tahta işlerine kadar her türlü çalışma yapım, üretime dair her şey vardı... .

Öğrencilerimiz atölyeleri kendileri yöneterek ailelerine ve misafirlere çok farklı ve yaratıcı bir şekilde ürünler yapma şansı verdiler. School Maker Faire etkinliğimiz başarılı bir şekilde keyifle gerçekleşti. Velilerimiz bu etkinlik sayesinde “Maker Ebeveyn” olma yolunda adım attılar.  Tarsus SEV olarak böyle bir fuarı organize etmek bizler için gurur verici ve farklı bir deneyim oldu.