Türkiye’de köklü ve çağdaş eğitimin öncüsü Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulları artık geleneksel hale gelen Eğitim Sempozyumu’na beşinci kez ev sahipliği yaptı. 24 Mart Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanından sempozyuma katılan öğretmenler, ülkemizdeki eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.

‘’Öğren, Öğret, Aydınlat’’ sloganıyla hazırlanan sempozyum, Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu Müdürü Çiğdem Özyürekoğlu ve Özel Tarsus SEV Ortaokulu Müdürü Ayfer Aydın’ın konuşmaları ile başladı. Açılış töreninde söz alan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, dünya çapında tanınmış bazı eğitimcilerin yaşam öykülerini paylaşarak öğretmenliğin zor ve birçok fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna değindi. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı uzmanlarından Dr. Serkan Karaismailoğlu, ‘Nöro-Öğretmen’ başlığı altında bir sunum yaparak öğrenmenin duygusal yönü üzerinde durdu ve konuyla ilgili güncel araştırma sonuçlarını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan eş zamanlı oturumlarda eğitimciler, Türkçe ve İngilizce dillerinde yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundular. Sempozyuma okul öncesi, ilk ve ortaokul kademeleri, üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri katıldı. Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulları öğrencilerinin teknolojik çalışmalarının sergilendiği teknoloji koridorunu da ilgiyle ziyaret eden eğitimciler, oldukça verimli ve keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.