Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Her yıl mart ayının son Pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası, tüm okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Afiş ve sloganlar yazıldı, gönüllü öğretmenlerimiz öğle aralarında öyküler okudu, konuşmalar ve anma programları yapıldı.

BİR EĞİTİM MEŞALESİ: MUSTAFA GÜZELGÖZ

Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, bu etkinlikler dahilinde izledikleri belgesel aracılığıyla modern Türk kütüphaneciliğinin önemli isimlerinden Mustafa Güzelgöz’ü, nam-ı diğer ‘’Eşekli Kütüphaneci’’yi tanıdılar. Mustafa Güzelgöz’ün hayatını eşek, tahta bavul, köylü kadından oluşan pastoral bir yaşam öyküsü halinden çok bir başarı öyküsü olarak dinleyen öğrencilerimiz, programın sonunda bir eğitim emekçisinin ideallerini, hedeflerini öğrendiler. Kitapları eşeklerine yükleyerek doğru düzgün yolu bile olmayan Ürgüp köylerine ulaşan ve Ürgüp köylüsünü Balzac’la tanıştıran, hedef kitlesine onların ihtiyaçları, yaşam alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak ve bunlara dönemin en ileri araçlarını kullanarak ulaşan çağdaş kütüphaneciyi, Anadolu aydınlanmasının isimsiz kahramanlarından Mustafa GÜZELGÖZ’ü, Kütüphaneler Haftasında saygı ve şükranla anıyoruz.