13 Mayıs Cumartesi günü, Tarsus SEV Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri tarafından bir sempozyum gerçekleştirildi. Öğrencilerin sunum becerilerini geliştirmek ve topluluk karşısında kendini ifade etme yeterliliklerini artırmak amacıyla hazırlanan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler seçtikleri konular hakkında katılımcılara sunumlar yaptılar.Öğrenciler; Ardunio ile Teknoloji, Geçmişten Günümüze Moda,Yeşil Ekran ve Film Dünyası, Şan ve Şan Eğitimi, Sağlıklı Jelibon Nasıl Yapılır? gibi pek çok farklı konu başlığını katılımcıların ilgisine ve beğenisine sundular. Etkinliğin açılış seremonisinde Tarsus SEV Ortaokulu Müdürü Ayfer AYDIN sempozyum hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade ederken Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölüm Başkanı Eray VAROL ''Etkili Sunum Teknikleri'' hakkında bir açılış konuşması yaptı.Yine bir 6. sınıf öğrencisinin hazırladığı kısa film gösteriminin ardından eş zamanlı oturumlar gerçekleştirildi. Oturumların ardından gerçekleştirilen kokteylde günün özetini yansıtan barkovizyon gösterisi ile SEV Öğrenci Sempozyumu sona erdi.