Tarsus SEV Öğrencilerinden Ders Gibi Çanakkale Programı

Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılını muhteşem bir etkinlikle kutladı. Çanakkale’nin şanlı tarihine iki yönlü bir bakış açısıyla yaklaşan öğrencilerimiz hem itilaf güçlerinin hem de Türk güçlerinin ortak acılarına değindi. Bir film senaryosu gibi hazırlanan kurguda Çanakkale tarihinin başlangıcından bitişine kadar olan süreç; drama gösterileri, mektuplar ve dönem özelliğini anlatan duygu dolu türkülerle sahne sahne canlandırıldı. Öğrencilere Çanakkale mücadelesinin önemini kavratmak amacıyla hazırlanan programın sonunda şehitlerimizin ağzından seslendirilen:

Sevgili Gençler,

Çanakkale’nin gurura dönüşmesinin ardından tam yüz yıl geçti. Yüz değil bin yıl da geçse bu miras sizindir. Bu mirasa sahip çıkın. Medeniyete sımsıkı sarılın. Cumhuriyeti koruyun ve yüceltin. Bayrağımız gökten inmesin. Bu günlerin rahatlığı için döküldü bunca kan. Sizin mutluluğunuz için toprağa düştü binlerce can. Evet, borçlusunuz atanıza. Evet, borçlusunuz tarihinize. Zaman borç ödeme zamanıdır. 18 Mart deyip geçmeyin. Bu günü anlayın ve benimseyin. Çanakkale’nin amacını maziye gömmeyin. Çünkü biz hiç düşünmedik canımızdan vazgeçerken. Hiç tereddüt etmedik. Siz de düşünmeyin! Bu memleketi yüceltmek adına en az bizim kadar vatana ve bayrağa gönül verin. Tembellik edip kemiklerimizi titretmeyin. Okuyun, çalışın ve aydınlatın. Türkiye ismini arşa kadar kazıyın.’’

vasiyeti ile Çanakkale’nin amacı çocukların hafızalarına kazındı