Pi Günü her yıl matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek dünyanın dört bir yanında kutlanıyor. Biz de Tarsus SEV Ortaokulu Matematik Bölümü olarak bu önemli günü öğrencilerimiz için anlamlı hale getirmeye çalıştık. Okulumuzun girişinde bugüne özel hazırlanan afişler ve balonlarla süslediğimiz büyük bir Pi sayısı öğrencileri karşıladı. Öğrencilerimiz, beslenme saatinde bugüne özel hazırlanan Pi yazılı kurabiyeleri yediler. Pi’ nin müziği tüm teneffüslerde çalarken derslerde Pi sayısının ne olduğu, nasıl bulunduğu, ne işe yaradığı gibi bilgileri öğrencilerimizle paylaştık.

Öğrencilerimiz, Find Your Pi Day ve Search Pi uygulamalarından faydalanarak doğum tarihlerini ve telefon şifrelerini Pi sayısının basamaklarında bulmaya çalıştılar. Ayrıca okulumuzda bulunan televizyonlardan gün boyunca Pi sayısı ile ilgili çeşitli vidolar izlediler.