19 Ocak Perşembe günü Özel İzmir SEV Ortaokulunda gerçekleştirilen Dilden Dile Türkçe Festivali’ne bu yıl Özel Tarsus SEV Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinden Elvin ORTATEPE, 6. sınıf öğrencilerinden İpek ÖZER ve Ateş YILMAZ, 7. sınıf öğrencilerinden Defne DEMİRAL katıldılar.

“Türkçeyi sevdirmek, dil öğrenmenin eğlenceli olduğu algısını yaratmak, yaratıcılık becerisini geliştirerek farklı ve özgün ürünler ortaya çıkarma konusunda öğrencileri desteklemek,  konuşma-yazma alanlarına ilgiyi artırmak” hedefleriyle düzenlenen festivalde katılımcı öğrenciler hem sosyalleşip hem de Türkçenin zenginliğini eğlenerek kavradılar. Türkçenin farklı alanlarına yönelik olarak hazırlanmış altı etap oyununa katılan öğrenciler, oyunların sonunda temsili, küçük hediyeler aldılar.