Tarsus SEV Ortaokulu, Fen Bilimleri bölümü ve Matematik bölümlerinin ortak çalışması sonucu hazırladıkları birbirinden güzel ve eğitici etkinliklerin olduğu Fen-Matematik Bilim şenliği günleri 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı bu eğlenceli iki gün, 6. Sınıfların yaptığı münazara yarışması ile başladı. Ardından, öğrencilere dağıtılan etkinlik programına göre, her sınıf seviyesi için hazırlanan istasyonlarda öğrencilerin hazırlanan etkinlikleri ziyaret etmesi sağlandı. Fen Bilimleri ve Matematik bölümlerinin ortak olarak büyük bir özveri ile oluşturdukları istasyonlarda, öğrencilerimize eğlenerek öğrenme imkanı verildi. Bu istasyonlardan en dikkat çekici olanlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

Fun Run etkinliği: Her sınıf seviyesi için oluşturulan gruplardan, öğretmenlerin hazırladıkları 50 m lik parkuru tamamlamaları istendi ve her grup için ortalama hız bulundu. Bunun sonucunda her sınıf seviyesinin 1. Grubu seçildi.

Matematik Oyunları istasyonu: Bir sene boyunca Matematik öğretmenlerimizin büyük özveri ile hazırladığı birbirinden ilginç, öğretici ve eğlenceli 11 farklı Matematik oyunundan oluşmaktaydı. Bu oyunların her biri matematiği eğlenceli hale getirip öğretme amacı taşımaktaydı. Bu istasyonun içerisinde bulunan 3 boyut kulübün sene boyunca ürettiği ürünler ve “3D printer” uygulaması da istasyon içerisinde yer almaktaydı.

5. sınıflar için uygulanan dengeli beslenme etkinliği ile besin piramidi etkinlik vasıtası ile öğretilmiş ve güne muhteşem bir başlangıç yapıldı.

İki gün boyunca uygulanan etkinliklerin içerisinde Sosyal bilgiler bölümünün yardımı ile matematik ve fen bilgisi sorularından oluşturulan “Oryantiring” etkinliği tüm sınıf seviyeleri için yapıldı. Aynı zamanda, Matematik ve Fen bilgisi öğretmenlerinin yoğun çalışması sonucu oluşturdukları “instant challenge” aktivitesi ile çocukların yaratıcılıklarını kullanarak verilen  bir hedefe ulaşma etkinliği gerçekleştirildi.

İki gün boyunca süren Fen ve Matematik Festivalinin son bölümü yine çok eğlenceli bir yarışma ile son buldu. Bu yarışmanın içerisinde değişik videolar ve öğrencilerimizin yaptığı Fen bilgisi deneyleri vardı. Bu iki gün boyunca değişik etkinlikleri oluşturmada emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bu olağanüstü festivalin ileriki yıllarda da olacağının müjdesini vermekten büyük bir kıvanç duyduğumuzu ifade ediyoruz.