Tüm SEV okulları arasında geleneksel olarak düzenlenen ‘’SEV MAT’’ yarışması 14 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

5 ve 8. sınıfların katıldığı yarışmada Tarsus SEV Ortaokulunu yirmi öğrenci  temsil etti. Etkinlik, öğrencilerin hızlı mantık yürütme, matematiksel düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, yarışma süreci boyunca bilgilerini değerlendirirken matematik alanında özgüven de kazanmış oldular.