Tarsus SEV Ortaokulu Robotik Kulübü öğrencileri dönem başından bu yana sürdürdükleri yoğun çalışmalarla “Bilim Kahramanları Buluşuyor kurumu önderliğindeki Uluslararası First Lego League (FLL) turnuvasına katıldılar. Öğrencilerimiz bu süreçte bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirme fırsatı bularak ilgileri doğrultusunda kaliteli zamanlar geçirdiler.

Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 12’incisi düzenlenen FLL Turnuvasına 58 takım katıldı. Takımlar okullarını temsil etmek için kıyasıya mücadele ettiller. Tarsus SEV Ortaokulu öğrencilerinden oluşan TRASH to LEGO takımı tüm FLL sürecindeki  yaklaşımları ile “Çöpe çözüm, çöple çözüm” teması altında bir proje geliştirdiler. Proje, robot tasarımları ve öz değerler kategorilerinde okullarını başarıyla temsil ettiler.

Öğrencilerimiz, çevre kirliliğini engelleyebilen ve geri dönüşümü sağlayan biinstir bank tasarladılar. Bu projeyle çevresel ve toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi amaçladılar. Bu anlamlı proje, Tarsus Belediyesi’nin de desteğiyle Tarsus’taki bir parkta pilot uygulamaya alındı. Öğrencilerimiz, bu proje ile birlikte toplum sorununa buldukları çözümü Hürriyet gazetesi aracılığı ile Türkiye’ye duyurarak projelerinin etki alanının ne kadar büyük olduğunu da göstermiş oldular.

Takım koçları, FLL sürecinin öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam ettiler: Öğrencilerimiz, tasarladıkları robot ile mekanik tasarım ve kodlama eğitimini birleştirdiler. En önemlisi takım ruhunun önemini anlayarak birlikte çalışmanın önemini bu yaşlarda öğrenmeye başladılar.Süreç boyunca kazandıkları deneyimler öğrencilerimizin en büyük ödülü oldu. Robotik Kulübü öğrencilerimizi tebrik ediyor ve bilim yolunda başarılarının devamını diliyoruz.