Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında 1.sınıf öğrencilerimize "sıfır atık" kavramının tanıtılması, günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalara öncelikle evlerden başlandı. Evlerde  bu konuda neler yaptığımızı, sıfır atık kontrol listesi ile gözden geçiren öğrencilerimiz listede yapılmayan şeyler varsa o maddelerle ilgili neler yapılabileceğini arkadaşlarıyla birlikte değerlendirerek fikirler üretti. Böylece öğrencilerin bu konudaki farkındalıkları artırılırken, aynı zamanda disiplinlerarası çalışma prensibine göre etkinlikler daha işlevsel hale getirildi. Öğrencilerin, giyilen kıyafetlerden yola çıkarak görsellerle oluşturduğu  hikaye ile etkinlik sonlandırıldı.