TSEV’de Lezzet Gezisi
Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, 10
Mayıs’ta besinlerin yapılış aşamalarını gözlemlemek amacı
ile Okyay Helva Fabrikası’nı gezdi. Fabrikada susam
tanelerinin tahin ve helvaya dönüşümünü, yiyeceklerin
dolum ve paketlenme aşamalarını tek tek gözleyen
öğrenciler sıra dışı bir gün geçirirken, pek çok şey de
öğrendi.
Süt Eve Kadar Nasıl Gelir?
Özel Tarsus SEV İlköğretim sınıfı 3. sınıf öğrencileri,
geçtiğimiz dönem hayat bilgisi dersi kapsamında pek
çok geziye katıldı. Bunlardan biri de, Tarsus’ta bulunan
Güney Süt fabrikasıydı. Fabrikayı gezerken sütün pastörize
edilişini, peynir ve yoğurt yapımı ile ürünlerin paketlenme
aşamalarını gözleyen öğrenciler, taze üretilmiş peynir ve
sütlerden tatma fırsatı buldu.
Küresel Isınmanın Gerçekleri
Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri,
27
Ekim Perşembe günü düzenlenen “İklim Değişikliği”
konulu Santral İstanbul gezisine katıldı. Küresel ısınmanın
ne olduğunu ve etkilerini nasıl azaltabileceklerini atölye
çalışmalarıyla ve sergiyi gezerek öğrendiler.
t
ü
Ekmeğin Yolculuğu
Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri,
“
Bilinçli Tüketicilik” konusunu işlerken, 16.03.2012
tarihinde Kartal Ekmek Fabrikası’na gitti ve ekmeğin oluşum
aşamalarını gözlemledi. Öğrenciler, çalışanların verdiği
bilgilerle, ekmeğin soframıza gelene kadar geçirdiği
yolculuğu öğrenme şansı buldu. Öğrenciler, gezinin
sonunda ikram edilen üzümlü ekmeği afiyetle yedi.
HABERLER
88
sev
jr
TARSUS SEV
t
ÜSKÜDAR SEV
ü
İZMİR SEV
i